ref: refs/heads/v3.0
bankalardövizbireysel emeklilikhgsbonus puanmtv zam oranlarıkıdem tazminatı
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34

Esnaf Kredisi Nasıl Alınır ?

Esnaf Kredisi Nasıl Alınır ?
13.04.2019
0
A+
A-

Esnaf Kredisi Nasıl Alınır ?

Bu yazımızda sizlere esnaf kredisi nasıl alınır sorusunun cevabını vereceğiz. Esnaf kredisine başvuru yapmadan önce kişi kendisine bir yol haritası çıkarmalı ve kredi kullanma amacını iyi bir şekilde anlatabiliyor olması bu kişi için avantaj sağlayacaktır.

Esnaf Kredisi Almanın Şartları

Öncelikle bilinmesi gereken şey, kullanmak istenilen kredinin esnaf kredisi kapsamında olabilmesi için bireysel değil, işletme adına olması gerekmektedir. Esnaf kredisinde şirketin mali durumu değerlendirildiği için, şirket asıl sahibi ve ortaklarının finansal durumları da büyük bir önem taşıyor. Hem işletmenin kredi notu hem de iş yerinin asıl sahibinin bireysel kredi notu iyi bir durumda olmalıdır. Kredi notunun yanı sıra, işletmenin finansal tabloları da incelenmektedir. Esnaf kredisine başvurulduğunda, işletmenin genel gelir gider dengesine, borcu veya alacağı olup olmadığına bakılmaktadır.

Esnaf kredisinde, kredi raporu kadar önemli olan bir diğer unsur da findeks çek raporudur. Findeks çek raporunda, çek ödeme alışkanlıkları oldukça detaylı bir şekilde görülüyor. Findeks raporu, son 13 aydaki çekle alakalı tüm detayları kapsıyor. Bankalar bütün bu verileri değerlendirdikten sonra, ipotekli ya da ipoteksiz kullanılabilecek tutarı ve vadeyi belirliyor. İpotek istenip istenmeyeceği bankaya bağlı bir durum olsa da, bir teminat sunulması, konut kredisi, taşıt kredisi ve ihtiyaç kredisinde olduğu gibi esnaf kredisi için de kolay kredi alınmasına yardımcı oluyor. Esnaf kredilerinin vadesi 120 aya kadar uzayabiliyor fakat, elbette bu süre şirketin, şirket sahibinin ve ortakların kredibilitesine bağlı olarak değişiklik gösteriyor.

Esnaf Kredisi İçin İstenen Belgeler

İşletmenin sahibinin, varsa eğer ortaklarının;

  • TC kimlik numaralı nüfus cüzdan fotokopisi
  • Ticari sicil gazetesi
  • İmza sirküsü
  • Vergi levhası
  • Oda kayıt belgesi
  • Bilanço ile gelir tablosu
  • Var ise ortaklara ve şirkete ait olan mal varlığı dökümü.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.