ref: refs/heads/v3.0
bankalardövizbireysel emeklilikhgsbonus puanmtv zam oranlarıkıdem tazminatı
DOLAR
33,8935
EURO
37,6010
ALTIN
2.814,30
BIST
9.685,49

Hiç Zarar Etmeyen Altın Hangisi?

Hiç Zarar Etmeyen Altın Hangisi?
19.12.2023
10
A+
A-

Hiç Zarar Etmeyen Altın Hangisi? Altın çok eski senelerden bu yana bir yatırım aracı olarak kullanılmakta ve popülerliğini kaybetmeden kullanılmaya devam ediyor. Sunmuş olduğu avantajlardan dolayı genellikle tercih edilen altın uzun bir zamanda birikim yapmayı düşünenler oldukça karlı yatırım aracıdır.

Hiç zarar etmeyen altın seçenekleri arasında gram altın son senelerde popülerlik kazanan bir altın çeşididir. Küçük miktarlarda alınabilmesi ve kolay bir şekilde satılması sebebiyle birçok yatırımcı tarafından tercih edilir.

Ayrıca gram altın fiyatı genel genel olarak aynı sevide olup ani yükseliş ve iniş olmaz. ​​​​Yatırımlarını altın ile gerçekleştirmek isteyen bireyler en mantıklı altın grubunun hangisi olduğunun araştırması içindeler.

En Karlı Fiziki Altın Hangisidir?

Fiziki altınlar ayrıca çeşitlerine göre 8 ayar, 18 ayar, 14 ayar, 22 ayardır. Karlı olan saf altın oranı yüksek olan yani 22 ayarda olan altın çeşididir. Zarar ettirmeyen altın çeşitleri alım satımda zarara uğramamak için işçiliği düşük olan altın çeşitleri tercih edilir. İşlemeli altın ve bileziklerden işçilik ücreti düşürülür. Hiç zarar etmeyen altın hangisi? sorusuna gram altın aldığınızda işçilik ya da komisyon farkı gibi konularda değer kaybı gerçekleşmez cevabı verilir.

En Az Değer Kaybı Olan Altın Çeşidi Hangisidir?

Gram altın satışı yapılırken en az zarar edeceğiniz altın çeşididir. Bu özellik ziynet altında yoktur. Ayrıca gram altın en ucuz işçilikle alabileceğiniz altın durumunda, satışı yapılırken en az zarar edilecek olan altın çeşididir.

Bu nedenle gram altın çok kazançlı bir yatırım çeşidi değerlendirilmesinde yer alıyor. Alırken ve satışı yapılırken zarar ettirmeyen altın çeşitlerinden bir tanesi de Cumhuriyet altınıdır denilebilir.

Hiç Zarar Etmeyen Altın Hangisi?
Hiç Zarar Etmeyen Altın Hangisi?

Gram Altın Mı Almak Mantıklı Yoksa Çeyrek Altın Mı?

Gram altın 24 çeyrek altın ise 22 ayardır. Bu sebeple gramın değeri nispeten yüksek orandadır. Her iki altın çeşidinin vadeye bağlı olarak yatırımcısının yüzünü güldürdüğünü söylemek mümkün fakat karlı bir yatırım için gram altına almak daha ideal sayılır. Altın uzun vadeli yatırım için tercih edilen bir yatırım aracıdır ve yüksek olması beklenir.

Fakat altın fiyatları her zaman yükselmez ve kısa vadeli yatırımlarda fiyatların düşebileceği unutulmaması gerekir. Bozdururken zarara uğramamak için altın fiyatlarının yükseliş eğiliminde olduğundan emin olunmalı ya da uzun vadeli yatırım yapılması gerekir.

Hangi Altın Değer Kaybı Yaşamaz

Tam olarak hangi altının kaybı olmaz söylemek mümkün değildir. Fakat genellikle altının saflığı ve kalitesi yüksek olanlar daha az değer kaybetme eğiliminde olur. Ayrıca altının fiziksel formda saklanması da değer kaybının önlenmesine yardımcı olur.

Hangi altın değer kaybı yaşama sorusuna genel olarak şu şekilde cevap verilir;

  • İşçiliği olmayan altın çeşitleri
  • Hurda olan altın
  • Gram altın
  • Tam altın
  • Külçe altın

Altın piyasasındaki genel ekonomik ve politik gelişmelerde altın fiyatlarını etkileyen durumdur. Bu sebeple değer kaybı riskini en aza indirmek için altın yatırımı yapılmadan önce piyasalar hakkında detaylı araştırma yapmak ve uzman danışmanlık almak yararlı olabilir.

Değer Kaybetmeyen Altı Kolye ve Altın Zincir

Değer kaybı olmayan altın kolye söz konusu olamaz çünkü herhangi bir yatırım aracı fiyatların değişebileceği ve dolayısıyla değer kaybı olabileceği için bu risk taşır. İşçiliği az olan kolye modelleri değer kaybı yaşamaz.

Değer kaybı olmayan zincir diye bir şeyde söz konusu değildir. Çünkü altınların ne kadar kazandıracağı bilinmez. Fakat bunun için işçiliği az olan altınlar tercih edilir. Bunun sebebi ise işçiliği az olan altında değer kaybı olmamasıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.