ref: refs/heads/v3.0
bankalardövizbireysel emeklilikhgsbonus puanmtv zam oranlarıkıdem tazminatı
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25

Kredi Kartından Havale Ve EFT Yapılır Mı?

Kredi Kartından Havale Ve EFT Yapılır Mı?
04.03.2024
4
A+
A-

Alışverişleri ve harcamaları için kredi kartı kullananların araştırdıkları konular arasında kredi kartından havale ve eft yapıp yapamayacakları konusu vardır. Bu konuya hazırladığımız içerikle açıklık getirmeye çalışacağız.

Kredi Kartından Havale Yapılır Mı?

Kredi kartı kullanıcılarının kartların aldıkları bankada bulunan başka bir hesaba para transferi yapmaları mümkündür. Havale ismi verilen bu işlemi yapabilmeleri için kredi kartlarının nakit avans limitlerinin olması gerekir. Böylelikle hesap bilgilerini edindiklerinde para transferini kolayca gerçekleştirmeleri mümkün olur.

Kredi Kartından EFT Yapılır Mı?

Kredi kartı kullanıcılarının başka bankada açılmış olan bir hesaba para transferi yapmaları mümkündür. EFT ismi verilen bu işlemi yapmaları içinde kartlarında nakit avans için belirlenen limitin bulunması gerekir. Böylelikle hesap bilgilerini aldıklarında para transfer edebilirler.

Kredi Kartından Havale Nasıl Yapılır?

Kişilerin kredi kartlarını kullanarak havale işlemini istedikleri zamanda gerçekleştirebilirler. Havale göndermek isteyen kişilerin seçebilecekleri birden fazla yol vardır.

Bu yollar;

  • İnternet bankacılığını kullanmak
  • Banka ATM’lerini kullanmak
  • Banka şubelerine gitmek
  • Banka mobil uygulamasını kullanmak
  • Telefon bankacılığını kullanmak

Bu yolları kullanarak havale yapmayı isteyen kişilerin gönderim yapacakları tarafa ait bilgilere sahip olmaları gerekir. Bu bilgiler hesap numarası, hesap sahibinin adı ve soyadı ile İBAN numaralarıdır. Bu bilgilere sahip olduklarında gerekli miktarı yazarak gönderim yapmaları mümkün olur. Havale yapmak için bankaların gün veya saat sınırlaması yoktur.

Kredi Kartından EFT Nasıl Yapılır?

Ellerinde kredi kartı bulunan kişilerin farklı bankada bulunan hesaba EFT yapmaları mümkündür. EFT işlemini yapmak için hafta içi günleri tercih etmek gerekir. Ayrıca ilgili banka tarafından belirlenmiş olan EFT saatlerinde gönderimin yapılması şarttır.

Kredi kartının dışındaki bir banka hesabına EFT yapacak kişilerin izlemesi gereken yollar şunlardır;

  • İlk olarak EFT’nin gönderileceği hesaba ait bilgiler edinilir.
  • Hesaba ait edinilecek bilgilerin iban numarası, hesap sahibi ismi ve soy ismi ile hesap numarası gibi bilgiler olması gerekir.
  • Hesabın bulunduğu banka bilgisi edinilmelidir.
  • Bilgiler edinildikten sonra EFT gönderim yolu belirlenir.
  • EFT gönderimi için bankaların mobil uygulamaları, internet bankacılığı, telefon bankacılığı, atmleri ve banka şubelerinden birinin kullanılması mümkündür.
  • Gönderim yöntemi belirlendikten sonra gerekli bilgiler girildikten sonra EFT gönderimi aşamalarına geçilir.
  • Hesap bilgilerinden sonra EFT miktarı belirlenir ve doğru şekilde yazılır.
  • Miktar belirlendikten sonra işlem onaylanır.

İşlem tamamlandıktan sonra paranın yazılan hesaba gönderilmesi sağlanır. Bu aşamadan sonra karşı hesap parayı iade etmedikçe gönderinin geri alınması mümkün olmaz. Bunun için EFT göndermeden önce hesap numarası, iban numarası ve kimlik bilgilerinin doğru şekilde alınmış olması gerekir.

Kredi Kartından Yapılacak EFT Ve Havale Limiti Ne Kadardır?

Kredi kartlarını kullanarak havale yapacak kişilerin para transferlerini belirlenen limit tutarında yapmaları mümkündür. Havale limiti ise kredi kartında bulunan limitin %100’ünü aşmayacak tutardadır.

Kredi kartlarıyla EFT yapacak kişiler için belirlenen limit ise bankalar arasında değişir. Bankaların ortalama EFT limiti ise 200-300 bin TL aralığındadır. Limit değiştiği için kişilerin para transferini yapmadan önce limit bilgisini almaları gerekir.

Kredi Kartından EFT Ve Havale Yapınca Faiz Gelir Mi?

Para transferinin kredi kartıyla yapıldığı durumlarda bankalar tarafından %1.80 oranında faiz uygulanır. Bu faiz kredi kartının nakit avansına yansır. Faizin uygulanması ise para transferinin yapıldığı tarih itibariyle başlar.

Havale ve EFT işlemi yapacak kredi kartı sahipleri nakit avans faizinin dışında işlem ücreti de öderler. Ödenecek işlem ücreti miktarı ise %1 oranında görülür. Bunların dışında KKDF ve BSMV vergileri de karta yansıtılarak kişiden tahsil edilir. Vergi ve işlem ücretlerinin de bankalar arasında değiştiğini söylemek mümkündür.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.