ref: refs/heads/v3.0
bankalardövizbireysel emeklilikhgsbonus puanmtv zam oranlarıkıdem tazminatı
DOLAR
34,0461
EURO
37,9111
ALTIN
2.828,52
BIST
9.668,31

Ev Hanımlarına Gelir Belgesiz Kredi Veren Bankalar

Çalışmayan ev hanımlarına gelir belgesiz kredi veren bankalar insanlar tarafından merak ediliyor. Çünkü ev hanımları çalışmıyor olsalar bile maddi sıkıntılarını kredi ile hızlı şekilde çözüme kavuşturmak istiyorlar.

Ev Hanımlarına Gelir Belgesiz Kredi Veren Bankalar
03.03.2024
5
A+
A-

Çalışmayan ev hanımlarına gelir belgesiz kredi veren bankalar insanlar tarafından merak ediliyor. Çünkü ev hanımları çalışmıyor olsalar bile maddi sıkıntılarını kredi ile hızlı şekilde çözüme kavuşturmak istiyorlar. Günümüzde geliri beyan edecek belge istemeden ev hanımlarına kredi sunan bankalar vardır. Bu bankalarla ilgili bilgiler şöyledir;

Ev Hanımlarında Gelir Belgesi Olmadan Kredi Alma Şartları

Gelir belgesine gerek olmadan kredi sunan bankalara geçmeden önce kredi şartlarını açıklamak gerekir. Çünkü bankalar geliri beyan eden belge istemeseler de krediyi vermek için bazı şartlar belirlerler. Bu şartlar doğrultusunda kredi kullanımına imkan verirler. Ev hanımlarında gelir belgesi olmadan kredi alma şartlarını şunlar oluşturur;

  • Çekilecek kredinin vade süresinin uzun olmaması
  • Krediyi çekecek kişinin kredi notunun yüksek derecede olması
  • Kredi için teminat verilebilecek tapulu mülkün bulunması
  • Tapulu mülk ipoteklerinde ev hanımı evliyse eşinin izni olması (yazılı beyan)
  • Bankacılık işlemleri nedeniyle yasal takipte olmaması

Ayrıca kredi almayı isteyen ev hanımlarının tercih edecekleri bankaların uyguladıkları gelir belgesi kredi şartlarını taşıyor olmaları gerekir.

Ev Hanımlarının Gelir Belgesiz Kredi Alabileceği Bankalar

Gelir belgesi olmayan ev hanımlarının ihtiyaç veya diğer türlerdeki kredileri alabilecekleri bankaların sayısı her geçen gün artış gösterir. Bunda bankaların kişilerin acil ihtiyaçlarını karşılama imkanı vermesinin etkisi vardır.

Ev hanımlarının gelir belgesiz kredi alabilecekleri bankaların isimleri şunlardır;

  • Odeabank
  • İş Bankası
  • Akbank
  • Cepteteb
  • Aktifbank
  • Enpara

Bu bankalar belirledikleri limit tutarınca kredi sunarlar. Bu nedenle banka seçimi yaparken kişilerin ihtiyaç duydukları tutarı göz önüne almaları gerekir.

Odeabank

Ev hanımlarının gelir belgeleri olmamasına rağmen kredi çekebilecekleri bankaların başında Odeabank gelir. Bu banka müşterilerine maksimum 35 bin TL tutarında kredi verir. İhtiyaç kredisi isminin verildiği bu krediyle birlikte ev hanımlarının iş kurması veya acil ödemelerini yapmaları mümkün olur.

Odeabank tarafından verilen kredi 12, 24 ve 36 ay vade seçeneklerine sahiptir. Faiz oranı ise %4.99 tutarındadır. Bu faiz kapsamında ev hanımlarının kredi taksit miktar ise 4200 TL civarında olur.

İş Bankası

Gelir belgesi bulunmayan ev hanımlarının kredi için İş Bankası’nı seçmeleri mümkündür. Bu bankadan ev hanımlarının 50 bin TL altında kredi çekmeleri ve bu krediyi 36 ay vadeyle ödemeleri mümkündür.

İş Bankası’ndan kredi çekme işlemi ise bankaya ait internet şubesi hesabından ve iş mobil uygulamasından yapılır. Bu seçeneklerden birinin tercih edilerek anında kredi başvurusunda bulunulması yeterlidir. Başvuru işleminin ise 7/24 yapılması mümkündür.

Akbank

Gelir belgesi bulunmayan ev hanımlarının Akbank üzerinden kredi çekmeleri mümkündür. Ancak bu bankadan kredi çekilebilmesi için bankada açılmış vadesiz mevduat hesabının bulunması gerekir. Hesabın açılması için Akbank mobil uygulaması indirilir. Uygulama indirildikten sonra kimlik kartı okutma ve yüz tarama aşamaları gerçekleştirilerek hesap açılır. Hesabın açılmasının ardından mobil uygulama kullanılarak kredi başvurusu yapılır.

Akbank’ın gelir belgesi olmaksızın 250 bin TL’ye kadar kredi vermesi mümkündür. Çekilecek krediye banka tarafından %3,46 oranında faiz uygulanır. Akbank’ın krediler için uyguladığı maksimum vade ise 48 ay olur.

Cepteteb

Gelir belgesiz kredi için ev hanımlarının Cepteteb’i seçmesi mümkündür. Teb bankasının uzantısı olan Cepteteb kredi başvurularında kefilde istemez. Kredi için belirlediği maksimum limit ise 30 bin TL olur. Bu bankayı seçerek kredi kullanmak isteyen kişilerin 12, 24 ve 36 ay vade seçim imkanları vardır. Bankanın krediler için uyguladığı faiz %3.19 tutarındadır. Kredi başvurularının ise Cepteteb uygulaması üzerinden kısa sürede tamamlanması mümkündür.

Aktifbank

Gelir belgesi olmayan ev hanımları Aktifbank aracılığıyla kredi çekebilir. Bankanın kredi için belirlediği limit 30 bin TL’dir. Bu krediyi alacak kişilerin 36 aya varan vade imkanlarını kullanmaları mümkündür.

Aktifbank 30 bin TL tutarında çekilecek kredilere %3.49 oranında faiz öder. Ayrıca bu krediyi tercih eden kişiler için 3 ay ödeme ertelemesi imkanı sunar.

Enpara

Gelir belgesi olmadan kredi çekilebilecek adreslerden birisi Enpara’dır. Qnb Finansbank bağlantılı olarak çalışan Enpara hem gelir belgesi hem de kefili olmayan ev hanımlarına kredi verir. Bu kredi için belirlediği üst limit 30 bin TL’dir. Bu krediler için uygulanan faizde %4.19 oranında olur. Buna bağlı olarak 30 bin TL kredi çeken kişilerin 68 bin TL tutarında geri ödeme yapmaları mümkün olur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.